2009-09-25

Rapports nya profil

Sveriges största nyhetsprogram har bytt logo och grafik. Bakom den nya designen finns ett team på SVT lett av Demian Zarins i sammarbete med Patrick Sundqvist från företaget Supershapes. Patrick Sundqvist och Supershapes har tidigare bland annat gjort stilren OS- och valgrafik åt SVT och det syns att det är han som är mannen bakom den nya grafiken. Play Rapport har självklart också blivit uppdaterad.
Minst lika spännande som en den nya grafiken är att i princip all grafik numera är Flash-baserad. Den tekniska lösning är egenutvecklad och använder sig av open source-servern CasparCG. På frågan varför de valt Flash säger Demian Zarins ”Flash är dynamiskt och lätt att uppdatera. Det är relativt billigt och det finns många utvecklare som kan Actionscript. Tidigare har vi använt tunga, dyra och krångliga realtidssystem som vi inte mäktat med att utnyttja fullt ut”.
Projektledare/Formansvarig: Demian ZarinsDesigner: Patrick Sundqvist (Supershapes)Grafiker: Kalle Fürst, Mette Nordentoft, Ludvig Tunel och Mattias Klittmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar